perjantai 20. huhtikuuta 2012

Urban Unisex Hoodie made by me :)


Joskus kaaauan kaaauan sitten hehkutin löytäneeni etsystä kivat hupparin kaavat, jotka ostinkin sitten. Toteutus hieman vain kesti. Ohje kun oli englanniksi eikä tuo englanti ole vahvuuteni. Onnekseni ohjeissa oli kuvattu varmaan joka kohta. Joten selvisin. Toki vanhaan tuttuun tapaan unohtui tuo ohjeiden lukeminen lähes kokonaan ja yritin soveltaa itse. (ei oo vissiin vieläkään menny tuo "minä itse"-vaihe ohi.. ;))

Ja tämäkin huppari on valmistunut jo varmaan viikko sitten. Mutta en tiedä minne kaikki aika katoaa, kun ei meinaa bloggaamaan keritä. Ja silti haluis kaikki tänne laittaa, mut ei vaan kerkeä...tai kerkeis niistä kuvat laittaa, mutta mitä hyötyä siitä on?! Minusta kun on kiva sitten myöhemminkin selata niitä ja kattoa mikä on tehty milläkin kaavalla ja mistä on mikäkin kangas hankittu... Nojoo, tää on tällanen haave vaan... ;) 

Mutta asiaan.. Urban Unisex Hoodie...(olikohan se edes tommonen nimeltään?!) Näin tällaisen ensin jossain blogissa, sori en muista missä, ja sen jälkeen näitä näkyi useampikin FB:n OE:ssä.. Velouri on limenvihreää kangastukusta. En kauheesti tykänny tuosta vihreästä (mun mielestä liian hailu limenvihreäksi), ni ajattelin tuhlata tän testiversioon. Kaveriksi pinkit resorit (myöskin kangastukusta). Ohjeessa huppari oli kokonaan vuoritettu mutta tässä on vain huppu vuoritettu+alavarat. Napit tilasin Sysimetsä Design:ista. Ihan perus pinkit napit. Ja pitihän se päästä laittamaan vielä tuollainen ompelumerkki "Rakkaudella tehty" tuonne helmaan. Ompelumerkit tilattu Royal-tuotteelta.


Esikoinen tykkää... :) Semmoinen mainittakoon, että ohje on mielestäni aika lyhyt...eli oon pidentäny helmaa ja hihoja... Ja huppu muokattu hiippa-malliseksi.. :) 



 



 Nyt on tullut "tilaus" neiti nirppanokaltakin, että hällekin tällainen.. Täytynee joskus tehdä...Nyt on kuitenkin ensin tekolistalla kevättakkeja ja pipoja...ja t-paitoja ja ja ja... :) Lista on oikeesti loputon! :)

Mutta ihanaa viikonloppua kaikille! 
Mä toivon että olis taas viikonloppuna vähän enemmän aikaa suristella, ku mitä arkena on ollut.. :)


torstai 12. huhtikuuta 2012

Serkuksille samanlaiset ;)

Eli pari huppumekkoa lisää..  Lastemme serkku kävi meillä leikkimässä tyttöjen kanssa pari viikkoa sitten. Tytön äiti näki nuoremman tyttömme huppumekon ja halusi omalle tyttärelleen samanlaisen. Ennen en ole muille oikeen halunnut ommella (eipä monikaan ole edes kysyny ;)) mutta nyt tein ilomielin. Ihan ilman minkäänlaista korvausta. Tein samalla esikoisellemme tuon vaaleanpuna-punaisen sydänmekon. Näissä mekoissa koko on sama. Noin 116cm. Tämäkin on More Grey-kaavasta muokattu lyhythihaiseksi mekoksi. Ja huppu on jostain muusta kaavalaatikosta löytyneestä kaavasta.. ;) en siis tiedä mistä hupparista...

Violetti sydän kangas on Michas Stoffecken tyttöylläri paketista ja tuo punasydämminen on Metsolasta saman valmistajan kangasta. Resorit kangastukusta. :) 


Nämä ei tietenkään voinu onnistua heti.. Ensin liian pitkät resorit ja sitten liian pienet huput..Kumpaankin! No samalla kertaa leikkasin molemmat eli tietenkin kumpaakin tein samat mokat. Ompelukin tapahtui lomittain.. Ja tuota violettia kangasta ei enää ollut niin paljon että ois saanu uuden hupun tehtyä. Testasin sitten tuohon oman tyttären mekkoon miltä näyttää jos siihen lisää vain sellaisen kaistaleen hupunalareunaan... No ei pahalta. Harvoinpa huppua tulee pidettyä päässä ja kun se ei ole päässä niin ei kaistaletta edes huomaa.. ;) 



Olen taas tyytyväinen lopputulokseen. Ja tytötkin tykkää.. ;)

Mutta nyt mun pitäs kuvata noita ylimääräsiä kankaita ja laittaa hamstereihin ne myyntiin.. Meillä kun on pieni kämppä ni me kohta hukutaan kankaisiin! Ja minä järjestelmällisenä ihmisenä en voi sietää sitä, että en saa pidettyä niitä minkäänlaisessa järjestyksessä kun niitä on niiiiin paljon... Tänään jo kävin läpi kangasvarastoja et mistä olisin heti valmis luopumaan, ni aika paljon niitä kerty.... ai miten niin hamsteri?!? ;) 

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Liandloa taas..

Liandlolla on mielestäni ihanan raikkaita kankaita. Niinkun tämäkin. Siis rakastuin ensisilmäyksellä. Heti en sitä tilannut vaan pitkään vitkuttelin. Syksyllä tämän kuitenkin Ikasyriltä klilkkailin ostoskoriin. En oo raaskinut tätä aiemmin leikata. Ja eka visio oli huppari (näin sellaisen Fb:n uniikkikirppiksellä myynnissä ja missasin sen valitettavasti). Eikä siitä voinut muuta sitten tehdäkään kun hupparin. 

Eli pikku mies K sai tällaisen ihanan herkun hupparin. Koko on abouttiarallaa 86/92cm. Alkuperäinen kaava tais olla More Grey 98cm, jota on pienennetty ja lisätty huppu ja resorit. Ja koska mun mielestä pelkästään toi jersey olis ollu liian ohkanen, on huppari vuoritettu Ikasyrin yksvärisellä vihreällä jerseyllä. Resorit on Kangastukun limen vihreää resoria.


Hupparista jäi kangasta vähän yli. Päätin kerrankin leikkoa koko kankaan kerralla, koska muuten se pieni palanen jää lojumaan jonnekin. Kuopuksemme sai sitten lopusta uusimman lasten OB:n Bert-nappilista bodyn kaavalla tehdyn bodyn ja vielä viimisistä jämistä pipo. Pipo on vuoritettu ja body kantattu samalla jerseyllä kun hupparikin.


Tää huppari on käyttäjälleen erittäin mieluinen ja sehän lämmittää kovasti äidin mieltä. Tekee mieli suristella lisää.



 Ja paljon muutakin on tullut suristeltua. Vielä kun ehtis ne tänne päivittelemään. Olen viime aikoina käyttänyt kaiken liikenevän ajan ompeluiden parissa ja siks täällä blogissakin ollut hiljaista taas. Blogattavaa olisi, mutta eihän sitä meinaa malttaa ku on päässy vauhtiin. Nyt on vähän sellanen tilanne, et enään ei oo paljoa keskeneräisiä. Ihanaa ku on saanu niitä tehtyä loppuun pois pöydältä lojumasta käyttöön. :)

Nyt tää lähtee kuitenkin vielä koittaa josko kerkeis poikien päiväunien aikana jotain keskeneräistä saada eteenpäin. Tytöt on nyt kerhossa, ni saapi ihan rauhassa häärätä... ;)