sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Rusetti huppumekko

Ekaa kertaa piirsin oikeesti ihan ite kaavat huppumekkoon. Siis tähän asti on menty sillä et summissa leikattu paidan kaavasta. Tällä kertaa kaavan pohjana toimi Autumn Forest hupparipaidan -kaava Ob:sta 4/2012. Kaavaan on lisätty väljyyttä vähän joka kohtaa(malli on aika kapea), pituutta lisätty reilusti ja helmaa levennetty. Leikkaus keskellä ja siinä kaitale. Oiskohan siinä suurinpiirtein kaikki muutokset?! 


Ennenku uskalsin mistään kalliista kankaasta tehdä, ajattelin kokeilla vähän halvemmasta muttei huonosta kankaasta. Kokeiluun pääsi Michas Stoffecken interlock trikoo(resorit kangastukusta). Tykkään materiaalista, ihanan pehmoista. Eikä nuo aiemmin tehdyt vaatteetkaan ole mennyt miksikään vaikka pesuja on kertynyt ja kuivausrummussa oon kuivannu. 



Tästä tuli tytölle oikein mieluisa, vaikka vähän pelkäsin että kelpaako. On nimittäin aikas nirso tuo neljävuotias. :) Tällä kaavalla voisi kyllä tehdä useammankin mekkosen. Tuo typykkä ei oo vaan kauheesti mekkojen perään, mutta ehkäpä muutama lisää vois olla aika kiva..

perjantai 25. tammikuuta 2013

Evakossa vaihteeks

Me ollaan vaihteeks oltu kahteen otteeseen evakossa vesivahinko rempan takia. Keskiviikko iltana/yöllä tultiin kotia. Mutta remppa ei vieläkään ole valmis. Tällä kertaa meillä on siis vesivahinko keittiössä. Keittiön lattiaa auki ja lämmittimet kuivattamassa sitä. Ehkä jo ens viikolla saadaan ne lämppärit pois sieltä ja lattia takas. Eli sit taas evakkoon ainakin siks aikaa et ne saa sen lattian laitettua. 

Mutta välillä sitä on tullut tehtyä muutakin kuin jotain remppaan liittyvää. 

2-vuotiaamme kasvaa kauheeta kyytiä. Isokokonenhan tuo on aina ollukki, mutta ei sen noin nopee tarttis kasvaa. Tämä tehty aiemmin testatulla kaavalla. Little Lamp Ob:sta 4/2012 koossa 98cm. Aika pitkät hihat/helma jos vertaa esim kaupan paitoihin, mutta se ei haittaa päinvastoin minusta se on hyvä. Eipä tarvii pidentää hihoja/helmaa.

Sivusaumaan lisäsin merkin "Handmade", joka on tilattu Royal-tuotteelta. Siilikangas on Metsolan ja resorit kangastukusta. 
Ekaa kertaa rohkenin tekemään joustiksesta tällaisen paidan. Minusta se kun on ollut aina sellasta hupparimateriaalia, mutta ehkäpä jatkossakin saatan joskus tehdä ihan vaan peruspaidan.




 Tää on sitte erimallinen paita. Siis ihan perusperus paita. Normihihoilla. Samasta vanhasta Ob:n t-paita kaavasta muokattu, ku aiemminkin(esim helikopteripaita). Tätä on vaan hiukka suurennettu. Eli reilummilla saumanvaroilla leikottu ja hihaan+helmaan lisätty pituutta. Kaavat oon siis piirrelly koossa 92cm ja eihän se enää riitä tuolle poitsulle. 


Kangas on Jny:n hälytysajoneuvo kangasta Hannan Kankaalta. Resorit kangastukusta. 

Nyt on taas kasa leikottuja/osittain ommeltuja, joita sain tehtyä evakossa ollessamme. Oltiin mun vanhempien luona, niin pystyin jättää lapset hetkeks välillä mummon hoiviin. (ja tietenki päiväuniaikana oli kans aikaa). Nyt kun sais vielä tehtyä ne loppuun ennen ku tarvii taas lähteä evakkoon. Kyl täs jo toivois et saatas putkiremppa tänne, ni ei tarviis jatkuvasti(noin puolen vuoden välein) olla jotain remppaa vesivahingon takia. Nyt laitettiin samalla sit vähän uutta pintaa seiniin osaan kämpästä.

Ja reippaana laittamaan lapsoset nukkumaan, jotta kerkeis vielä illan päälle koneen ääreen.. ;)

keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Tilkkuilua

Syksylllä olin kansalaisopiston ompeluseurassa. Ekalla kerralla jo sanottiin ettei siellä saisi vaatteita ommella vaan tarkotus ois ommella jotain muuta, virkata tai neuloa. Pitkään mietin että mitäs mä haluisin tehdä. Virkkaushommia aloitin. Parikin eri työtä, jotka on vielä kesken. Mutta ihan vain kokeilun vuoksi halusin kokeilla monien kehumia tilkkutyö välineitä. Leikkuri, viivain ja alusta. Ihastuin. Leikoin 10*10 palasia monella kertaa. Ei niitä kaikkia yhellä kertaa olis jaksanut. Niillä kerroilla sitten tein jotain muutakin. Mutta vihdoin sain tilkuista jotain valmista, mutta vieläkin niitä tilkkuja on valmiiks leikottuna! ;)

Tadaa! Tilkkupeitto! ;)



Tilkut on siis tilkkuloodasta. Hieman tyhjennystä, mutta edelleen se pursuaa yli äyräidensä. Tilkkujen kaveriksi joustista Kangastukusta. Välissä vanu, joka sekin kangastukusta. 

Kokoa tällä peitolla on noin 100*180cm. Ja tarkotus olis laittaa tämä meidän 2-vee poitsun sänkyyn päiväpeitoksi. Nyt vielä mietin uskallanko laittaa pesuun ennen ku levitän sängylle. Kankaat on kaikki esipestyjä, mutta lattialla tätä on joutunu pyörittelee ku ei oo tuota pöytätilaa mitenkään älyttömästi. Nyt nukkuun et jaksaa huomennakin suristella!

Ihanaa alkanutta vuotta kaikille! (vähän myöhässä, mutta parempi myöhään ku ei millonkaan eikös?!) :)