maanantai 26. elokuuta 2013

Jemma

Jemma on paikka jonne voi jemmailla kaikkea tärkeää, mutta välillä se jemma on niin hyvä jemma et sen saattaa unohtaa. :)

Tämä ihana Jemma kangas kotiutui meille Hannan Kankaasta. Tiesin heti tekeväni siitä jotain itselleni. Arvoin pitkään että teenkö peruspitkähihaisen paidan vaiko tunikan. Päädyin tunikaan. En oo ollenkaan varma oliko se hyvä ratkasu. Tämä meinasi lentää jo jonnekin.. Ei onnistunut. Ei istunut päällä ja toisesta kohtaa kiristi ja toisesta oli liian löysä. Meinasin jo tilata uuden kankaan, mutta huomasin että tämä oli loppuunmyyty. Joten otin ratkojan käteen ja tässä lopputulos.

Ja ekaa kertaa kokeilin Gimpiä kuvankäsittelyssä. Tarvitsee harjoitusta, mutta sain kuitenkin leikattua tästä taustan pois. ;) Kiitos ohjeet väsänneelle!




Kuvaus assarina toimi neiti 4-vee(kohta 5-vee).

-Paula


keskiviikko 21. elokuuta 2013

Olen ihan rakastunut.

Majapuuhuun. Siis mitä ihania kankaita sieltä pukkaa kokoajan. Ja en millään pysty kaikkea ihanaa ostaman. Monta ihanuutta jäänyt kauppaan, koska talous ei salli niiden ostoa. 

Mutta on meille joitakin niiden ihanuuksia kotiutunut. :)

Kävin viikonloppuna katsomassa siskoni ihanaista pientä nyyttiä. Pienenä vauvalahjana tein sille tämmöisen hupparin Majapuun mäyräkoira velourista. Tarkotus oli tehdä kaveriks vielä muutakin, mutta enpä sitten kerenny. Mutta ehtiipä tuota myöhemminkin. ;) 
Kaava ottobrestä Panda velourhuppari. Huppua pienesin, mutta silti se on tosi iso. 



Samasta velourista nuoremmalle tyttöselle huppari.
Tilaus oli vetoketjuhupparista, mutta unohdin ostaa vetoketjun tähän ja halusin saada valmiiksi. Varastoista löytyikin Majapuulta aiemmin tilattu pitsivetoketju, niin laitoin sen(kun tyttö ensin hyväksyi sen).
Sitte hoksasin, että oli tietenkin leikannut etukappaleen alas asti keskeltä poikki, kun alun perin tarkoitus oli laittaa pitkä vetoketju. Niin olipa koiran pää halki. Ja kylläpä se näyttikin pöhköltä. Sauman toisella puolella pelkkä kuono ja toisella korva.
Mutta hetken ratkaisua mietittyäni päädyin aplikoimaan kokonaisen koiran sen puolipäisen päälle. Ja nyt on minusta paljon parempi. 
Kaavana Autumn Forest/Pupunen Ottobrestä. Väljyyttä lisäilty vähän joka kohtaan. :)




Halusin tehdä ensimmäistä kertaa miehelleni jotain isompaa. (2 t-paitaa tehny aiemmin, joista toista ei käytä kun kotona) Kysyin jo tilausta tehdessä väritoivetta ja olin ihan ällikällä päähän lyöty kun hän sanoi vihreän.
Tilasin siis vihreää tähtineulosta heti kun se tuli myyntiin. Mutta oli aika pettymys kun avasin paketin. Se olikin tosi vaalea vaikka oli kuvassa tummempi ja sävy oli "ruohonvihreä".

No mut tein siitä silti Joka tyypin kaavakirjan kaavaa apunakäyttäen(muokattu mittojen mukaa) svetarin. Tästä tuli varsin onnistunut yksilö minusta. Miehen mielestä kaulus olisi voinut olla 1-2cm matalampi(se on siis 10cm korkea), mutta en jaksanut ruveta enää purkamaan. Lisäksi hihoista tuli vähän liian pitkät, ku en muistanut ottaa huomioon resoria leikattaessa. Mutta hihat lyhennän vielä(kuhan jaksan. tämähän on valmistunut jo kesäkuussa).


Tämäkin jo heinäkuussa valmistunut. Mutta PikkuMies tartti takin. Kesätakin. Tai tartti ja tartti, se on ihan miten sen ottaa. Olihan sillä jo ennen tätäkin yksi, Ticketin takki, mut se on enemmän sellainen ulkoilutakki ja tää on kauppa/kyläilytakki. ;) 

Päällinen on puuvillaa majapuulta, vuorena vanhaa lakanaa(ei löytyny kotoota muuta sopivaa, enkä jaksanu kauppaan lähtä). Resorit Marimekon. Kaava kevään Ottobrelehdestä.

Aika totista poikaa vaikka takki on tosi mieluinen. :)





(edellisen postauksen kassi on tehty tän takin jämäpaloista)

lauantai 17. elokuuta 2013

Päiväkotikassi

Meillä on viikko käyty jo töissä ja lapset päiväkodissa. Siispä tämä ompelus on valmistunut jo viikko sitten sunnuntaina eli edellisenä iltana ennen päiväkodin alkua. 

Hetken mielijohteesta päätin siis viikko ennen päiväkodin alkua ruveta tekemään kuopukselle päiväkotikassia. Alku menikin sukkelaan, leikkasin kankaat ja ompelin melkein koko kassin yhdeltä istumalta. Mutta sitten loppui vinokantti kesken. Siinäpä vasta menikin että selvisin kauppaan sitä ostamaan. Mutta nyt on kuopuksella ihana päiväkoti kassi.

Kiinnitys isolla(15mm) nepparilla joita Karnaluksilta ostin. Oli aika kova homma saada se tuohon kiinni ja ei se ihan täydellinen ole, mutta toimii(ainakin jotenkin). Tää oli niitä "halppisneppareita", joidenka kiinitysvälineet oli jokseenkin erikoisen. Prymin pihtien avulla sain sen jotenkin kiinni.





Hyvin mahtuu vaihtovaatteet ja vaikka kumpparitkin kulettaa mukana. 

Multa kysyttiin yks päivä et "Onko toi joku Marimekon uus kassi?". Juu eipä oo. Apinapuu-puuvilla on Majapuun ja vuori on vanhaa verhokappaa. ;)



perjantai 2. elokuuta 2013

Loma tuliaisia

Lomalta palattu. 
Tuliaisia piti tietenkin haalia, koska onhan Virossa edullisempaa kuin täällä Suomessa. 
Tuliaiset liittyi lähes poikkeuksetta harrastukseeni.
Pärnussa kävin kahdessa kangaskaupassa. Abakhanilla ja Kangas&Nööp:illä. Tarjottavat oli heikohkot ja hintataso ei hirveesti poikennut Suomen hinnoista. Ja tiedossa oli myös pysähdys Karnaluksilla niin enpä viittinyt kauheesti haalia noista ekoista mitään.

Kangas&Nööp oli muuttanut Pärnun keskustassa olevaan kauppakeskukseen, Port Artturiin. Ekana päivänä kävin ostamassa muutaman kerän lankaa ja virkkuukoukun, jotta sain lomallakin tehdä jotain käsilläni. Mutta työt ovat vielä kesken, koska langassa on villaa jolle olen lievästi allerginen niin käteni on nyt haavoilla paljosta virkkailusta. Jatkan niitä siis sitten kun kädet ovat taas kunnossa. ;)

Kangas&Nööp:istä ei tullut ostettua muuta kun ne langat joista ei nyt ole kuvaa ja tuo raita trikoo. Tuo on viskoositrikoota ja saa nähä meneekö mulla hermot sen kans ommellessa. Mut se tuntui kivalta, näytti raikkaalta ja maksoin jotain 9€/m.

Ompeluneulat, punainen lanka ja paljettinauha on Abakhanilta. Ompeluneulat ja punainen lanka tuli ostettua vaan sen takia, kun piti tytön paitaan ommella nappi kiinni siellä. Muuten olis ne kyllä jäänyt ostamatta.

Paljettinauha löyty alekorista. Sille jäi hintaa muistaakseni 0,20€/m. :) Aika edullista minusta. Muuten alekori olikin aika tyhjä. Viime kesänä tuosta samaisesta alekorista ostin aika paljon puuvillapitsejä 0,50-0,70€/m. Mutta nyt ei ollut yhtään pitsejä siinä. :(


Mutta parhaat löydöt Karnaluksilta. Menin täysin sekaisin kun sinne pääsin.
En tiennyt mistä oisin alottanut. Lopulta pääsin alkuun ja kaikkea sitä tulikin haalittua koriin. Paljon enemmänkin olisin halunnut ostaa, mutta tuolla oli jotenkin huonosti hinnat esillä. Ja maksuvälineinä käy VAIN KÄTEINEN! Joten piti lopettaa haaliminen, kun ei yhtään tiennyt mihin käteisvarat riittää.

Ostoslista unohtui autoon ja mies jatkoi lasten kanssa autolla matkaa, joten yritin sitten muistella siellä mitähän olin kirjottanut ostoslistaan kotona. Olin siis kuullut jo etukäteen, että kannattaa kirjottaa ostoslistaa jo kotona valmiiksi koska siellä menee herkästi sekaisin.


Vetoketjuja monessa värissä ja monen mittasta huppareihin. Yhden mustan olin vahingossa ottanut umpiketjun(niiden piti olla eri hyllyssä, joten en kovin tarkkaan kattonut), mutta eiköhän sillekin käyttöä löydy. Näitä oli oikeesti ihan hirveesti siellä. Laskin niiden nettisivuilta, että niillä olisi n.150 eri väristä vetoketjua, yhtä mittaa. En tiiä onko joka mittaa noin paljon eri värejä, mutta ainakin näitä 40/45cm pitkiä. 


Ompelulankoja oli useammassa hyllyssä. Mä otin nyt vaan kohtuullisesti 10kpl 1000m rullia. Näillä oli hintaa 0,62€ ja 0,54€ riippuen merkistä. :)


Pinkkiä puuvillapitsiä löysin kans sopivan kokoisen pätkän. 5,4m. Otin kaikki. Kuulemma ne laskuttaa siitä, jos ne joutuu leikkaamaan lyhyemmäksi. :) Mutta tätä oli sen verran kohtuullinen määrä, että otin kaikki. Hintaa tälle tuli 4,10€


Sit tällaista ihanaa kukkanauhaa tai miksikä tällaista pitäisi sanoa. Tätäkin oli sopivan mittainen pala, joten otin kokonaan(oisko ollu 3m). 


Isoja neppareita huppareihin. Kokeeks ostin sekä Prymejä että noita toisia, niin saan tietää mitä eroa. Tai siis onko jommat kummat paremmat/huonommat. Noi Prymit makso reilu viis euroa ja toiset vajaa kolme euroa(en tarkkaan muista ja kuitti on jo hukassa ;))


Kangassaksia siellä oli pitkärivi. Nämä oli siis ostoslistalla. Yritin kysyä yhdeltä myyjältä, että mitkä olis oikeesti hyvät, niin sain vastauksen "kaikki nämä tosi hyvä". :) Jaahas. Hinta eroa oli kuitenkin aika paljon. Halvimmat 3€ luokkaa ja siitä sit ylöspäin. Näissäkään ei kaikissa ollut hintaa. Päädyin sitten tällaisiin ei halvimpiin, mut ei kalliimpiinkaan. Merkkiä en enää muista, kun pahvit revin jo irti ja heitin roskiin. Nämä maksoi 10€ luokkaa. Ei ollut ihan niin rimpulan oloiset kun ne halvimmat. Vielä en oo kerenny testailee millaset nää on käytössä, mut jospa mä kohta pääsisin testailee. 


Ompelukoneen neulat olivat kans listalla, koska ne olivat edullisia siellä. 2€ molemmin puolin. Näistäkään en muista enää kummat oli pikkusen alle ja kummat pikkusen yli 2€, mut ei sillä väliä koska molemmat oli edullisia. Olisin halunnut Schmetsin pallokärkineuloja(vastaavia kuin nuo haxit), mut en löytänyt ja leveämpiä kaksoisneuloja, mut ne oli loppu. Mutta näillä mennään tällä kertaa.


Ens kerralla viisaampana matkaan! Huippu mesta kyllä, suosittelen kyllä kaikille. Mutta varoitan että siellä kuluu ihan hirveesti aikaa! Mä kävin nopeesti ja meni varmaan 1,5h! :)