perjantai 2. elokuuta 2013

Loma tuliaisia

Lomalta palattu. 
Tuliaisia piti tietenkin haalia, koska onhan Virossa edullisempaa kuin täällä Suomessa. 
Tuliaiset liittyi lähes poikkeuksetta harrastukseeni.
Pärnussa kävin kahdessa kangaskaupassa. Abakhanilla ja Kangas&Nööp:illä. Tarjottavat oli heikohkot ja hintataso ei hirveesti poikennut Suomen hinnoista. Ja tiedossa oli myös pysähdys Karnaluksilla niin enpä viittinyt kauheesti haalia noista ekoista mitään.

Kangas&Nööp oli muuttanut Pärnun keskustassa olevaan kauppakeskukseen, Port Artturiin. Ekana päivänä kävin ostamassa muutaman kerän lankaa ja virkkuukoukun, jotta sain lomallakin tehdä jotain käsilläni. Mutta työt ovat vielä kesken, koska langassa on villaa jolle olen lievästi allerginen niin käteni on nyt haavoilla paljosta virkkailusta. Jatkan niitä siis sitten kun kädet ovat taas kunnossa. ;)

Kangas&Nööp:istä ei tullut ostettua muuta kun ne langat joista ei nyt ole kuvaa ja tuo raita trikoo. Tuo on viskoositrikoota ja saa nähä meneekö mulla hermot sen kans ommellessa. Mut se tuntui kivalta, näytti raikkaalta ja maksoin jotain 9€/m.

Ompeluneulat, punainen lanka ja paljettinauha on Abakhanilta. Ompeluneulat ja punainen lanka tuli ostettua vaan sen takia, kun piti tytön paitaan ommella nappi kiinni siellä. Muuten olis ne kyllä jäänyt ostamatta.

Paljettinauha löyty alekorista. Sille jäi hintaa muistaakseni 0,20€/m. :) Aika edullista minusta. Muuten alekori olikin aika tyhjä. Viime kesänä tuosta samaisesta alekorista ostin aika paljon puuvillapitsejä 0,50-0,70€/m. Mutta nyt ei ollut yhtään pitsejä siinä. :(


Mutta parhaat löydöt Karnaluksilta. Menin täysin sekaisin kun sinne pääsin.
En tiennyt mistä oisin alottanut. Lopulta pääsin alkuun ja kaikkea sitä tulikin haalittua koriin. Paljon enemmänkin olisin halunnut ostaa, mutta tuolla oli jotenkin huonosti hinnat esillä. Ja maksuvälineinä käy VAIN KÄTEINEN! Joten piti lopettaa haaliminen, kun ei yhtään tiennyt mihin käteisvarat riittää.

Ostoslista unohtui autoon ja mies jatkoi lasten kanssa autolla matkaa, joten yritin sitten muistella siellä mitähän olin kirjottanut ostoslistaan kotona. Olin siis kuullut jo etukäteen, että kannattaa kirjottaa ostoslistaa jo kotona valmiiksi koska siellä menee herkästi sekaisin.


Vetoketjuja monessa värissä ja monen mittasta huppareihin. Yhden mustan olin vahingossa ottanut umpiketjun(niiden piti olla eri hyllyssä, joten en kovin tarkkaan kattonut), mutta eiköhän sillekin käyttöä löydy. Näitä oli oikeesti ihan hirveesti siellä. Laskin niiden nettisivuilta, että niillä olisi n.150 eri väristä vetoketjua, yhtä mittaa. En tiiä onko joka mittaa noin paljon eri värejä, mutta ainakin näitä 40/45cm pitkiä. 


Ompelulankoja oli useammassa hyllyssä. Mä otin nyt vaan kohtuullisesti 10kpl 1000m rullia. Näillä oli hintaa 0,62€ ja 0,54€ riippuen merkistä. :)


Pinkkiä puuvillapitsiä löysin kans sopivan kokoisen pätkän. 5,4m. Otin kaikki. Kuulemma ne laskuttaa siitä, jos ne joutuu leikkaamaan lyhyemmäksi. :) Mutta tätä oli sen verran kohtuullinen määrä, että otin kaikki. Hintaa tälle tuli 4,10€


Sit tällaista ihanaa kukkanauhaa tai miksikä tällaista pitäisi sanoa. Tätäkin oli sopivan mittainen pala, joten otin kokonaan(oisko ollu 3m). 


Isoja neppareita huppareihin. Kokeeks ostin sekä Prymejä että noita toisia, niin saan tietää mitä eroa. Tai siis onko jommat kummat paremmat/huonommat. Noi Prymit makso reilu viis euroa ja toiset vajaa kolme euroa(en tarkkaan muista ja kuitti on jo hukassa ;))


Kangassaksia siellä oli pitkärivi. Nämä oli siis ostoslistalla. Yritin kysyä yhdeltä myyjältä, että mitkä olis oikeesti hyvät, niin sain vastauksen "kaikki nämä tosi hyvä". :) Jaahas. Hinta eroa oli kuitenkin aika paljon. Halvimmat 3€ luokkaa ja siitä sit ylöspäin. Näissäkään ei kaikissa ollut hintaa. Päädyin sitten tällaisiin ei halvimpiin, mut ei kalliimpiinkaan. Merkkiä en enää muista, kun pahvit revin jo irti ja heitin roskiin. Nämä maksoi 10€ luokkaa. Ei ollut ihan niin rimpulan oloiset kun ne halvimmat. Vielä en oo kerenny testailee millaset nää on käytössä, mut jospa mä kohta pääsisin testailee. 


Ompelukoneen neulat olivat kans listalla, koska ne olivat edullisia siellä. 2€ molemmin puolin. Näistäkään en muista enää kummat oli pikkusen alle ja kummat pikkusen yli 2€, mut ei sillä väliä koska molemmat oli edullisia. Olisin halunnut Schmetsin pallokärkineuloja(vastaavia kuin nuo haxit), mut en löytänyt ja leveämpiä kaksoisneuloja, mut ne oli loppu. Mutta näillä mennään tällä kertaa.


Ens kerralla viisaampana matkaan! Huippu mesta kyllä, suosittelen kyllä kaikille. Mutta varoitan että siellä kuluu ihan hirveesti aikaa! Mä kävin nopeesti ja meni varmaan 1,5h! :)

2 kommenttia:

  1. Oijoi mitä hintoja! Tuonne täytyy joskus päästä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä aikamoinen paikka! Siellä meni pää ihan sekaisin kun oli niin paljon kaikkea! :)

      Poista