keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Mun vanhat farkut ja uus tunika! :)

Mun lemppari farkut(tai siis jegginssit kait ne oikeesti oli) meni joku aika sitte rikki. Jostain kumman syystä ne päätti ratketa haaruksista. Ei voinu leikata ees ittelle sortseja. Mutta en raaskinu heittää niitä roskiin (ai miten niin hamsteri ;)) ja oon nähny niin monia hienosti tuunattuja farkkuja mm fb:ssä ommeltujen vaatteiden kirppiksellä. Mutta pihinä en oo niitä raaskinu ostaa (voisinhan itsekin tehdä). Niistä kun kuitenkin pyydetään vähintään 25€. 

No näissä pöksyissä on mukavasti joustoa, et varmaan mukavat vauvanki päällä. ;) Alkuperäinen kaava on Ob:n mustikkahaalarista muokattu (mustikkahaalarin kaava lehdessä 5/2009 muistaakseni), mutta nämähän ei siis ole haalarit. Koko on abouttiarallaa 74cm. Ja joo meidän 5kk poika käyttää 74cm vaatteita. Ei tullu ees kovin reilut.  Ja sovituskuva yrityksiä. Poika pyörii karkuun. ;) Ja lopputulokseen olen tyytyväinen. Resorit on kangastukusta ja taskun trikoot on tilkkulootasta. Pitihän se vauvankin housuihin laittaa taskut ilmettä tuomaan. ;)

Ja sitten se mun uus tunika. Alkuperäinen kaava on ob:n perustoppi lehdestä 5/2010. Tämäkin kaava on muuttanut muotoaan hurjasti alkuperäisestä. Koska imetän vielä vauvaa tarviin paitoja, joilla on helppo imettää. Inhoan sitä että joutuu rullaamaan paidan korviin. Enkä tykkää henkkamaukankaan imetyspaidoista. Eli pitää jotain kehitellä ite. Tämä on taas yksi versio. 

 Rinnan alla leikkaus, kam nepit keskellä edessä.

 Säälittäviä itse napsittuja sovituskuvia. :) Helmaa voi pitää kahdella tapaa, suorana tai sisääntaitettuna. Tuli vähän turhan napakka tuosta helmakaitaleesta, mutta kangasta ei riittänyt leveämpään. ;) Ja kangas on Liandlon apilaa hankittu joskus talvella metsolan valealesta. :) Kam nepit royal-tuotteelta

Sitä kesää ootellessa! :)


6 kommenttia:

 1. meidän poju 6kk käyttää myös jo 74cm vaatteita.. :)
  kivat pökät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei, kiva kuulla et muillakaan ei oikeen meen noitten yleisten koko määritelmien mukaan nuo vauvelit.. 74cm 6-9kk jne.. :)

   Poista
 2. Kivat farkut ja tunika! Meidän viiskuisella on myös jo 74-80cm (jopoa86cm) vaatteita, vaikka pituutta onkin vasta 69cm! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi, teilläkin iso viiskuinen! meillä jää pituudestä lyhyeks, tuo on tuollainen hoikkeliini. 5kk 71cm pitkä.. ;)

   Poista
 3. Nätskät noi pöksyt..tykkään, ku on vähän jotain ilmettä (taskut). Justiin tässä mietin, et meil on esikoisella NIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIN tylsiä vaatteita, että olis aika hommata jotain pirtsakkaa.

  Hyvä kyl toi tunikaki. OOt aikas taitava, I think:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiits mematstu! :) taitavasta en tiiä, mut jotain täytyy väsätä et ei mee järki täs himassa.. ;) ja tykkään niin väsätä..tää on niin mun juttu.. :)

   Poista