tiistai 4. syyskuuta 2012

Heikun keikun hame

Siskon tytöllä oli synttärit ja meijät oli kutsuttu myös juhliin. Tyttö täytti 5-vee ja minäpä kyselin meidän 5-vee tytöltä että mitäs sille tehtäisiin. "No tuosta voisit tehdä hameen. Se on niin ruma kangas, et mä en ainaskaan siitä mitään halua." Sano meijän tyttönen. Eli kaverille sitä, mistä ite ei halua. Toki kangas itsessään pelkälleen olis ollukin aika synkkä. Tumma ruskeaan vivahtava joustofarkku. Mutta ajatus tällaisesta hamosesta on itänyt jo pitkään ja nyt sen sitten toteutin.

Ensin yritin (huom, yritin!) leikata pyöreän palasen ja siihen keskelle aukko. Aukkoon vyötärö kaitaleeksi korkea resori, jonka voi halutessaan taittaa tai pitää suorana. Helmaan pitsiä. Turkoosia pitsiä. Niin ihanan raikasta. 


Joustofarkku ja pitsi on Pärnun tuliaisia. Ja resori kangastukusta. Vähän ehkä harmittaa, ku en tuota pitsiä ostanut kuin kolme metriä ja se meni lähes kokonaan tähän. Hintaa sillä oli kuitenkin muistaakseni huimat 0,40€/m. :) 

 Sivuille tuli pitseillä koristellut taskut. Taskut ei ole ihan pikkuruiset, jotta niihin voi kerätä jotain aarteitakin. :) Tikkaukset vaan ihan suoralla ompeleella kahteen kertaan.


 Ja sit oma 5-vee sai toimia mallina. Vähän harmitti tyttöä, kun hame meni sinne serkulle. Tää oliskin ollut aika kiva itellekin, kun äiti oli laittanut siihen pitsiä. Sitten tyttö tuumas, että äiti sä voisit kyllä tehä näitä enemmänkin. Eikös? Kyllähän mä voisinkin, kunhan vaan viitsin ruveta tekemään toista (ja tietenkin kolmatta, ku siskolle kans!) lähes samanlaista.


Ja tässä hameessa on muuten kiva pyörähdella! ;)

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä resorivyötäröstä! Justiinsa nimittäin puhuttiin tyttöni kanssa kellohameesta (ei ollut ikinä kuullutkaan moisesta) ja ajattelin hälle tehdä sellaisen.

    VastaaPoista