sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Syksy vaatetta 2-veelle

Pikku herra 2-vee on kasvanut taas ihan mahottomasti. Housujen lahkeet ja paitojen hihat on jääny lyhyeiksi. Ei auta muu ku ommella uusia, ku ei kaupastakaan viitti hakea. Ja kyllähän mä mielelläni ompelenkin. Ompelisin paaaljon enemmän, jos vaan olis aikaa. Nytkin on luvattoman kauan aikaa edellisestä postauksesta. Mutta meidän elämää vielä sekoittaa hieman tuo kesken oleva vessa remppa. Se valmistunee ensi viikolla(toivottavasti, piti valmistua jo reilu viikko sitte).. 

Mutta olen mä aina sillon tällön  ommellutkin. 

Pikku herra sai itselleen Liandlon ihanasta apilavelourista hupparin. Kaava on Ob:n Panda-hupparin kaava muuten, mutta tuosta on edestä jätetty nepparit/kanttaukset pois ja resorit on tuollaiset pitemmät. Kaula-aukosta tulo vähän turhan nafti eli sitä olis kannattanu vähän suurentaa, mutta kyllä tuon pää siitä läpi menee ni en oo jaksanu ruveta purkamaan. 

Kankaan olen tilannut Liandlolta suoraan kimppatilauksessa keväällä ja resorit on kangastukusta. Ja Panda-hupparin kaavahan löytyy Ob-lehdestä 3/2012.


Helmaan laitoin Royal-tuotteelta tilatun tuollasen "Rakkaudella tehty"-merkin. Nää merkit tuo mun mielestä kivan yksityiskohdan muuten niin simppeliin vaatteeseen. 


Yleensä en oo harrastellu näitä settinä ompeluita, mutta kerrankin sellaisen tein. Eli Ikasyrin jättipalloista paita keltasilla resoreilla ja housut keltaista joustista Hannan Kankaasta (kuten paidan resorikin). Poitsu tuumas housut nähdessään "Tyttöjen housut", muttta laittoi kyllä kiltisti jalkaan kun jonkun aikaa puhuin et ei oo tyttöjen kun sun! :) 

Paidan kaava on Ob lehdestä 3/2012 t-paidan kaava. Hihat on pidennetty pitkiksi ja kaula-aukko pyöristetty. Housut on muokattu mustikkahaalarin kaavasta. Mustikkahaalarin kaavat löytyy Ob:stä 6/2009. 


 Tässä taas näitä ihania sovitus kuvia. Eihän tuollainen 2-vee voi pysyä kauaa paikallaan. Varsinkaan jos äiti yrittää ottaa kuvaa. Poitsulla oli ihan hirveen hauskaa juosta karkuun. ;)


Oikein hyvää alkavaa viikkoa kaikille! :)


4 kommenttia:

 1. Ihana setti ja huppari myös! Kivat värit! :)

  VastaaPoista
 2. Hei :) Hauskoja ompeluksia. Taisi karkuun juostessa unohtua "tyttöjen housut" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Unohtui "tyttöjen housut" aika äkki. Onneksi! :)

   Poista