maanantai 5. marraskuuta 2012

Kiirettä kiirettä!Aika moni yrittäjän puoliso tietää sen, että se yrittäjä tekee töitä lähes tauotta päivästä riippumatta. Pienten lasten kanssa se välillä syö toista puoliskoa aika paljon. Ja oma aika on kortilla. Käytännössä se tarkottaa sitä yöaikaa, kun lapset nukkuu. No onneksi meillä yleensä myös viikonloppuisin mies on kotona, jolloin kerkeän tekemään niitä omia juttuja.

Mutta tän kiireen keskellä on niin vähissä se oma aika, että en yhtään laittais vastaan vaikka sitä enemmän olisi. Jossain välissä kuitenkin istahdan ompelusten pariin. Se on niin rentouttavaa. Harmikseni työt monesti venyy ja venyy. Ja sit ku saa valmista ei kerkee bloggailemaan. Mutta tässä tulee nyt joitakin jota on tässä valmistunut. 

Ompelunihanuudesta ostettu tähtivelour kulutin loppuun ja tein 2-veelle hupparin. Tää makasi ompelupöydällä todella kauan(siis varmaan pari viikkoa), kun en saanut menemään vetoketjun yläosaa+huppua+hupunvuorta niin kun halusin. Halusin, että vetoketjun pää menee sinne sisälle. Koskaan ennen en ole näin tehnyt ja onnistuin mielestäni kohtuullisesti! Parantamisen varaa on, mutta olen tyytyväinen. 

Hupun vuori on Ikasyriltä, resorit kangastukusta ja vetoketju Virosta.

Kaavana Ob:stä 4/2012 Autumn Forest koossa 110cm (joka oli siis pienin koko), hihoja ja helmaa lyhennetty muutama sentti, kun poika käyttää vasta kokoa 98cm. 


 Malli on aika slimmi, joten seuraavaan leikataan himpun reilummat saumanvarat. 

Ja napsusormi on napsuttanut Majapuulta tätä paloautoneulosta. Kaavana Panda huppari Ob:stä. Mutta tää ei oikeen onnistunut. Ensinnäkin halusin hupun sijasta pelkän kauluksen, jonka sitten muokkasin hupusta. No siitä tuli ihan kohtuullinen. Mutta suurin murheenkryyni tässä on se, että jostain syystä tää ei istu ollenkaan käyttäjälleen. On liika leveä. Mutta en ymmärrä miksi, koska olen samalalla kaavalla tehnyt aiemmin hyvin istuvan hupparin.

 Mietin että pidentäsinkö hihoja(niissä on siis reilusti käännetty eli olis varaa), jolloin sais isomman svetarin. Mutta mitä mä sillä isommalla teen, ku käyttäjä ei oo vielä niin iso. Plaah... Nyt se makaa tuolla ufo kasassa.. Yhyy.... Vai pitääköhän mun ruveta purkamaan ja ottaa vähän joka saumasta sisään...
Ja neitosista nuoremmalle on valmistunut huppari ja velourhousut. Huppari samalla kaavalla ku poitsullekin, mutta ilman lyhennyksiä ja reilummilla saumanvaroilla. Ens kerralla vielä reilummat saumanvarat. On nimittäin hiukka liika slimmi. 

Hupparin kangas Metsolan kurrea ja resorit Kangastukusta. Vetoketju Virosta.

Housut muokattu Ob:n legginssien kaavasta. Ovat siis malliltaan aika kaposet, mutta ei kuitenkaan leggarit. Lahkeensuissa kumpparit. Näistä tuli muutaman sentin liika lyhkäset, ni laitoinpa ne myyntiin Fb:n ommeltujen vaatteiden kirppikselle. Kangas on Kangastukusta.


Ja todella tyylikäs sovituskuva hupparista! :)

Tää lähtee nyt jatkamaan kiireistä arkea ja toivoo, että kerkeis useammin päivittelee tännekin tekemisiä! Niitä on taas kertynyt. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti