sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Evakossa alotettuja, kotona loppuun saatettuja :)

Mukana mulla oli 2 Ottobrelehtiä ja niiden välissä kaavoja. Läjä kankaita ja muuta sälää(ja koneet). Eli niillä mentiin mitä sattu mukana olemaan. 

Me ollaan tyttöjen kans ihastuttu Ob:n Pupunen kaavaan. Oon tehny sillä aiemminki paitoja(jäänyt vissiin postaamatta) ja ne on ollu ihan lemppareita. Nyt tää sama kaava muokattiin siis mekoksi. Helmaan reilusti lisää pituutta ja A-linjaiseksi. Vähän lisäsin muutenkin väljyyttä, koska tuo tyttö-nukenvaunut velour ja maatuska college ei paljoa jousta.Tämä on siis nuoremmalle tytöistämme. Maatuska college on ostettu Laihialta Ahkera Liisasta joulunvälipäivinä siellä oli silloin ale -50% kaikista kankaista ja sain houkuteltua anopin ja miehen siskon mun kans sinne. Itekseen ei ois viittiny lähtä ajelee ees anoppilasta jossa oltiin kylässä, kun matkaa oli silti noin 90km. :) Resorit on kangastukusta. 
Esikoinen tilas samanlaisen mekon ku pikkusiskollakin. No, kangasta ei ollut enempää niin päädyttiin yhteistuumin tähän majapuun ihanaan velouriin. Tästä siis samalla tavalla muokattu mekko isommassa koossa vain. Ja nää mekot on nyt neitokaisten lemppareita. :) Sivusaumoihin oon laittanut laput "uniikkikappele", jotka on tilattu Royal-tuotteelta. Tämänkin resorit kangastukusta.


Idea omaan paitaan syntyi kun näin melkein tällasen fb:n Saumanvara ryhmässä. Se näytti mun mielestä niin kivalta, että päätin kaivaa tämän kauan marinoituneen kankaan omista kätköistä esiin. Tää on monta kertaa ollut lähdössä myyntiin, mut jostain syystä siellä se laatikossa oli vieläkin. 

Kaavan pohjana toimi Ob:n Patchwork(5/2012), joka on mielestäni todella hyvä peruspaidan kaava. Pitkänmallinen sellainen. Hihat on myös kaavassa todella pitkät, joten niitä on tähän vähän lyhennetty. Pääntietä on suurennettu, taskut lisätty ja valjyyttä lisätty vähän joka kohtaan, koska tässä materiaaline joustifrotee, joka ei kauheesti jousta. Taskut piti saada, jotta puhelin kulkis matkassa eikä olis aina hukassa. 
Salmiakki joustis on ostettu muistaakseni Hannan Kankaasta ja resorit on Marimekon. Tää on tosi miellyttävä päällä. :) 
1 kommentti: