tiistai 2. huhtikuuta 2013

Kesä, tule jo!!!

En oo koskaan, siis koskaan ruvennut tekemään näin ajoissa kesävaatteita. Mutta jostain syystä tekis mieli tehdä vaan kesävaatteita ja unohtaa kaikki tämän hetkiset tarpeet! ;) Mutta voihan t-paitoja käyttää jo nyt huppareiden alla. 

Olen siis ahkeroinut muutaman t-paidan. Jokaiselle neljälle lapselle jotakin. Tyttösille hyväksi havaitulla Hoops t-paita kaavalla Jny:n sydämistä. Kangas on hamstrattu joulun välipäivinä kangaskauppa AhkeraLiisasta Laihialta. 


Kokona näissä on 110cm ja 122cm. Helmaan lisätty 3cm pituutta kumpaankin. 

Meidän pieni poika, 2,5vee herra, on kasvanut viime kesästä aivan hirveen paljon! Ei käy mitkään viime kesän vaatteet. T-paitoja ei tainnut olla kuin 1 tai 2 jotka oikeesti sopivat päälle. Ja tykkään oikeesti käyttää näin keväällä hupparin alla t-paitaa. Sisällä kun tarkenee t-paidalla(ainakin meillä kun asuntoon paistaa aurinko melkein koko päivän sisään). 

Testasin kaava ensin yhdellä paidalla (aiemmin postattu). Ja hyväksi todettiin, niin syntyi muutama lisää. 


Pituutta pojalla on noin metrin verran, ehkä muutaman sentin alle (mitattu viimeks syksyllä ja sillon oli 96cm). Kaava oli 98cm. Helmaan lisäsin pituutta(3cm) ja hieman leveämmät saumanvarat leikkasin kun mitä saumaan sitten meni eli lisäsin himpun leveyttä. Kaavana oli 1/2013 Ob:sta On the Road paidan kaava lyhyillä hihoilla.

Jny:n punainen ajoneuvot kangas ja limen vihreä kaupunki kangas on ostettu Hannan Kankaasta, Liandlon Krokotiilit tilattu suoraan Liandlolta(viime keväänä, mut eihän sitä tarvii kellekään kertoa ;)) ja turkoosi pohjainen talo kangas ostettu Tuurin kyläkaupasta (Keskiseltä siis). Resorit kaikissa Kangastukusta. 

Jämä paloista syntyi myös kuopukselle jotakin. Pari t-paitaa koossa 92cm. Tämäkin kaava on Ob:sta. Oisko viime keväältä. Kaavassa v-aukko pääntiellä, mutta olen sen pyöristänyt. 


Tilkkukopasta sattui käteen pala Royal-tuotteen ja Hannan Kankaan salmiakki joustista. Tein siitä shortsit kuopukselle. Tämän pidempiä ei palasta olisi saanutkaan ja just passelit tuli. Kaavana Saimi, joka on ollut jossakin 2009 vuoden Ob:ssa. Mulla ei ko lehteä ole, niin en pysty edes tarkistamaan. Olen vain piirtänyt laina lehdestä kaavat monessa koossa. ;)


Kuopus on aika haasteellinen kuvattava. Ainut joka suostui sovittamaan tällä kertaa uusia vaatteita. :) Mutta pysyppä perässä!
Aurinkoista viikkoa!

3 kommenttia:

 1. Ihanan iloisia ja värikkäitä paitoja! :)
  Meilläkin käytetään t-paitoja ympäri vuoden, mutta kesäksi on aina kiva saada muutamia uusia jokaiselle lapselle.

  VastaaPoista
 2. Hienoja! Mulla olisi samankaltaista sarjatuotantoa edessä.

  VastaaPoista
 3. ihania kesäisiä teeppareita!

  VastaaPoista