keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Kirppisjuttuja

"Syksy jo saa, harmaa on maa, lehtiset puista jo pois putoaa..."

Just sellanen fiilis on nyt. Toisaalta hetkittäin ulkona paistaa aurinkoki, mut sit yhtäkkiä tulee taas vettä. Musta ois kiva pysyä vaan sisällä ja katsella sitä sadetta ikkunan läpi ja puuhata muuta, mutta lapset ei siitä pidä. Kerhoon pitää päästä ja  ulos leikkimään. Satoi tai paistoi. 

En oo tällä viikkoo kerenny viel ompelukoneen ääreen istua, ku ollu kuopuksen neuvolaa ja muuta "erikoista menoa. On vissiin poika periny isältään kokosa, ku oli 1-vuotis tarkastuksessa 83,5cm pitkä ja 12,2kg. Ei meillä vielä kukaan noin iso sentään oo ollu, vaik kaikki on ns.keskikäyrän yläpuolella menijöitä.

Mutta nää pöksyt ompelin lauantaina/sunnuntaina(siis sillon yöllä) kuopukselle. Malli on Ottobreen mustikkahaalari pätkästynä. Halusin lisäks tollaset taskut, mut en oo ennen sellasia tehnyt, ni ne meni vähän mönkään. En oikeen tiiä vieläkään miten tuollaset kannattas tehä! Eli vinkkejä otan mielelläni vastaan! (musta velour ja turkoosi resori on kangastukusta) 

 Mun on tehnyt jo pitkään mieli uusia lastenhuoneen verhot. En mitään prinsessa verhoja halunnut, vaikka toistaiseksi siellä nukkuukin vain tyttöjä. Mutta tämä ikean kangas on ollut jo jonkin aikaa kaapissa. Lastenhuoneeseen sen ostinkin, mutta en ajatellut tehdä verhoja vaan ehkä tyynyjä tai jotain muuta vastaavaa. No leikkasin sen kuitenkin puoliks ja siitä kappa ikkunaan. Ei tää kyl ihan sellainen oo mitä ajattelin, joten luultavasti aika pian sen vaihdankin pois.(eli siis uuden kankaan ostoon).
 Toisesta kankaanpuolikkaasta valmistui sitten tällainen lattiatyyny. Täytteeksi laitoin stryroks-palloja ja sitten vielä yhden huonon tyynyn. Styroks -pallot ovat vielä erillisessä sisätyynyssä, joka on umpinainen. Tässä päälimmäisessä kankaassa on siis toisella puolella vetoketju. On siis pestävä. 
 Mitenköhän monta kertaa olenkaan sanonut, etten ole kerennyt kuvaamaan kirppislöytöjäni?! no ei sitä kannata käydä laskemaan. Tässä niitä nyt on kuitenkin jotakin. Tää hevonen huusi oikeen yhdessä kirppispöydässä muutama viikko sitten, että se kuuluu meidän lasten huoneen kirjahyllyn päälle (ja siellä se nyt on), niin eihän sitä voinut sinne jättää. Hintaa tällä puisella hepalla, jolla on muuten pyörät alla, oli 4€. 
 Ja tuo kuopuksen traktori body löytyi kirppikseltä viikonloppuna hintaan 0,20€. Eli ei ollu hinnalla pilattu. Tässä kun vielä itse etsin sitä bodyn kaavaa, ni tulee osteltua sit ihan käyttövaatetta kirppikseltä. (toivottavasti ei tarttis enää kovin montaa bodya ostaa, ku vois iteki surruuttaa ne ihanista kankaista!)
 Ja tää oli niin lasten mieleen. Fischer Pricen maatila+eläimet(puuttuu suurin osa kuvasta) hinta 5€. Ja äiti oli niin mielissään, ku tuo löyty nuinkin halvalla. Viime jouluna tätä mietittiin joululahjaksi, mutta hankittiinkin jotain muuta. Silloin kaupassa hintaa tällä oli 49€. Nyt ei harmita ainakaan et ei sillon tullut sitä hankittua...
 Ja kun on syksy, sataa vettä. Kirppikseltä tarttuikin matkaan kumisaappaita. Kaikille kolmelle karvavuorilliset + kuopukselle vielä noi puuha petet ilman karvavuoria. Merkkeinä Viking, Tretorn ja Nokia. Hintaa per pari tais olla 2-3€. Ei paha, ku eipä nuo näytä juurikaan kuluneilta. 
 Ja nää oli kans niitä löytöjä. Keskimmäiselle tytölle Eccon goretex-kengät talveen 3,50€ ja esikoiselle viking goretexit syksyyn 7€. 
 Kuopukselle ei valitettavasti vielä ainakaan löytyny goretex kenkiä, mutta kahet lenkkarit sentään. ;) Nuo siniset on lassien ja koko oli muistaakseni 23 tai 24 ne ois niinku kevääks ja hintaa näillä oli 1€. Sit nuo toiset ovat merkiltään Rådis ja hintaa 3€, koko 21 ja meni heti käyttöön.
 Tytöille farkkuhameet, hintaa tais kummallaki olla 3€/kpl
 Ja aah, niin ihana toppatakki esikoiselle hintaan 8€. Tää on oikeesti ihana, vaikkei näytäkään oikeen miltään tässä kuvassa. Tykkään ihan sikana. Tuo vyö tuo niin ihanasti ilmettä tähän. Ja väri on niin kivan neutraali, et tähän voi yhdistää vaik mitä asusteita! (suunnitteilla vaik mitä ihanaa) :)
 Kuopus sai pari perusbodya. Hintaa oli 1,50€/kpl. Meillä on siis kaikki pitkähihaset bodyt käynyt kesänaikana pieneksi. Nyt pitäs kiireesti jo käyttää 86cm, ku alkukesästä käytettiin vielä 74cm vaatteita. Ihan uskomatonta miten äkkiä nuo pienet kasvaa.
 Ja pipoja. Kuopukselle tuollainen neulottu lippapipo (varmaan joku henkka maukan) ja lippis (uusi, jonku ite tekemä menee varastoon oottamaan ens kesää ;) ) ja esikoiselle norsupipo. Nää tais olla 1-2€/kpl
 Nää on luonnossa ihan ylisöpöt! Masuasukille villasukat. Ihanan pehmoset. Hintaa 1€, eikä nukan nukkaa. Ja varmaan just vastasyntyneelle sopivat. Oishan meilläkin kaapissa ollu isompia, muttei noin pieniä. (masuasukin pitäis siis syntyä joulukuussa).


Ja nyt näpyttelemään kaksinverroin tavaraa huutikseen myyntiin, et näille kaikille löytyy joku paikka missä säilyttää! ;) Kirppispöytäkin varattuna, et sinne sit loput mitä ei mee huutiksessa kaupan. On tää vaan yhenlaista hamstraamista. Kankaita ja lastenvaatteita. Ne on mun intohimoni! ;) Musta tuntuu, et kumpaakaan ei oo koskaan liikaan... eikä siinä vielä kaikki... RAKASTAN myös sisustamista! :) mutta tähän kämppään en kauheesti jaksa enää panostaa. Haaveena omakotitalo. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti